Mina turer

Turer i projekt

Att äga Spyder

Om bloggen

Startsidan

Geocaching

Can Am Spyder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

180728 Dag 1 > En transportsträcka till Ånge

Så hade vi då nått fram till tidpunkten man väntat på sedan i december då vi började skissa på denna resa som skulle ta oss till Lofoten och där efter följa den välkända Fylelandsvej (FV) 17 söder ut från Bodö till Steinkjer.
( Finns liten bok för FV 17 att beställa. Kostar gratis [HÄR] )
Vi hade avsatt 11 dagar för denna resa som skulle bli cirka 350 mil +.

På fredagskvällen var så allt packat och instuvat i Spyders fack och kärran var fylld till brädden. Ett hål kvar där kylväskan skulle passas in just innan avfärd fanns kvar. Vi hade även detta år bestämt oss för att inhandla all mat här hemma i Sverige. Enligt oss hutlösa matpriser i Norge och vi har ju platsen att ta med ätat och drickat. Vi sparar en hel del slantar på detta som vi kan nyttja till bland annat lite bättre boenden och hålla oss till den buget vi hade att arbeta med. Ett val vi gjorde och är nöjda med

Så var det morgon lördagen den 28 juli och Spydern framkörd och redo för avfärd. Vi skulle möta vårat resesälskap Roger & Malin i Heby klockan 10.00.

Se där ja, där kom dom. Blir lite snack innan vi startar den gemensamma resan mot Lofoten.

På våra resor har vi funnit det lagom att köra max 1 timma innan det får bli en besträckare. Givetvis kan det ju bli tätare om det finns något att titta närmare på. Men kommer vi väl in i Norge är oftast sevärdheterna långt från vägarna och kräver längre fotvandringar så vi får uppleva mycket fint om än på avstånd å då är det bra att ha ett antal kamreror att jobba med.

Det blir ett första stopp i Gysinge och en liten promenad fram till en av

forsarna och den nu i ruiner fina vattenkvarnen. Roger och jag passerade 

här för några veckor sedan vid en cachingtur och då var det betydligt mer vatten i rörelse.

Från Gysinge tar vi väg 272 via Österfärnebo och Årsunda för nu har det

blivit dags för lunch. Givetvis måste vi starta med en burgare och vad passar då bättre än ett stopp vid [Monrose] i Sandviken. Har Du inte varit där så är det att rekomendera. Hamburgarna är verkligen mums, mums

Med trinda magar är det så dags att fortsätta färden längs väg 272. Det börjar nu se lite fuktigt ut på vägbanan och framför oss har vi mörka moln.

Frågan är bara när vi hinner ikapp regnet? Men vi har ju kläder även för detta väderläge i bredskap och längs vägen finns ett och annat intressant att titta på så var och när det händer något löser vi det då. Det är ju ändå semester och vi har massor med dagar framför oss

Nu blir det stopp en bit före Bollnäs för regnutrustning.

Vidare iväg och vår väg kantas av diverse fina vyer och vatten är ju ett säkert blickfång. Kanske bäst när vattnet är bundet till sjöar och älvar och inte från ovan kommande men vi njuter av allt

Så har vi kommit fram till Bollnäs och här skall det bli en fikapaus med termoskaffe och Malins bullar Som vanligt och jag vet inte vad för fel jag lider av men går det att åka på saker så måste jag prova.

Blev premiär för "Bockåka" och det var många i närheten som skaka på huvudet men det bjuder jag på.

Vi var nu 2/3 in på dagens etapp. Regnet kom tillbaka och skulle nog i väderleksrapporten kallas för rikligt.

Det hade för en tid sedan sagt bip, bip i min hjälmkamera och dags för ett batteribyte. Det första av typ 40 stycken under hela resan Stannar vid en parkeringficka och se där ett av alla otaliga små monument och minnesplatser som bara finns där. Ofta väldigt lokala med riktigt kul att ta del av lokalhistoria.

Förutom en historisk lektion från slutet av 1800-talet och Anders Bergman blev det ännu bättre när det visade sig att det även fanns en geocach gömnd här som givetvis hittades och loggades. Den första cachen på denna resa. Kan väl säga att damerna inte direkt jublar till denna typ av verksamhet som jag & Roger bedriver men vi är väldigt återhållsamma med cachingen då DonKan och Malin är med

Så ankommer vi till kvällens boende vid [Ånge Camping] När vi checkat in upphör regnet och vi kan intaga något gott att dricka mendans maten planeras.

Totalt samstämmigt väljer vi Malins hemmabakade paj. Riktigt mumsig 

Men kaffe på maten får vi inta i servicebyggnaden då regnet har återkommit och i ganska så riklig mängd. Efter en del snack och summering av dagen är det så dags att krypa in i övernattningsstugorna och ta ett snack med kudden och ladda batterierna till morgondagen.


(Klicka på kartan för större bild)

Rutt och färdväg:
En väg jag i sin helhet och vissa delar har åkt på många gånger tidigare.
Är väl inget dramatiskt vare sig på eller vid sidan av vägen utan funkar bra som en "transport" till något mål.
Dagens etapp var på 40 mil med en effektiv körtid på cirka fem timmar.

Övernattning:
Första nattens boende blev [Ånge Camping]

Campingen har sedan 50-talet drivits av en idiell förening. Man skulle väl kunna säga som så att där har den "fastnat" på något sätt. Men allt har sin scharm och allt behöver inte vara blankskinande och superordnat.

Vi hade varsina 2-bädds övernattningsstugor. Här fanns allt för att kunna

sova Spartanskt med annan utrustning men det var nära till

servicehuset där hade det som krävs för funktion vid matlagning och äta.

Duschar där inte varmvatten kostar extra gillar jag skarpt
Ja, till denna lilla camping skulle jag kunna återvända för en natts sömn om vägen tar mig i närheten.
Betyg: En liten lugn camping som hållit fast vid det gammla och har det man behöver för någon/några nätter.
Vi betalade 300:- per stuga, 150:-/person.


<top>

 

<<< Föregående --- Nästa >>>

 

 

Mina turer >>>>
 

Planerade turer >>
Annat år >>>>
2018 Start >>>>

 

Norge Dag 1
Norge Dag 2
Norge Dag 3
Norge Dag 4
Norge Dag 5
Norge Dag 6
Norge Dag 7
Norge Dag 8
Norge Dag 9
Norge Dag 10
Norge Dag
11
 

Enbart foton i
albumform:
Dag 1 - 5

Dag 6 - 8
Dag 9 - 11

 

 

 

 

 Copyright SPYDERRIDE.SE / Kontakt: spyderride(at)gmail.com