Mina turer

Turer i projekt

Att äga Spyder

Om bloggen

Startsidan

Geocaching

Can Am Spyder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

160916 - 160917 En PT vid Hedemora

Jag har under ett antal år funderat över detta som inom Geocachingen kallas för PT (Power Trail). Har bara nosat på mindre med typ 8-10 cacher oftast för att få några ledtrådar till att lösa en Mysterycach.
Men nu passade det in i tiden att ge sig på och testa en större PT.
Hittade en med 115 gömmor inte allt för långt hemmifrån.

Hämtade hem en PQ (haha många förkortningar för den oinvigde) och la in denna på en ruttkarta till min GPS. Visar sig att alla dessa gömmor är fördelade efter en drygt fyra mil lång vägsträcka.
Har tidigare sett att denna PT ser ut att ganska nära förlja Dalälven så man kanske får lite fina synintryck också.

"Halva nöjet" med turande på Can Am Spyder tycker i vart fall jag är planerandet innan av turen. Så även denna gång. GoogelMaps är kanon och tar några gömmors korrdinater för koll och det verkar som att det kan bli en fin tur trots sina korta 4 mil. Skall man dessutom göra loggförsök på alla 115 grejar i vart fall inte jag detta på en dag så det får bli övernattning med Hedemora som bas.

Startar hemmifrån vid 8-tiden för att vara i Sala vid nio. Här skall jag möta upp Roger E som anmält sitt intresse att vara med på turen och burkletande i Hedemora.

Tar en fika så kommer då Roger................

.......... och vi påbörjar de sista 7 milen till PT´ns start norr om Hedemora.

Det blir givetvis några stopp innan och en mycket viktig grej att klara av är att logga några pusselmystar som DonKan fixat under vintern. Geocaching delad glädje

Jo, det finns faktiskt pussel man måste lägga på datorn för att få fram korrdinater till gömmor. Jag är ingen pusslare med DonKan gilla det så han pusslar och jag loggar runt om i landet Roger fick vara med på ett hörn vid loggning av dessa.

Så var vi då framme vid Fäggeby och loggar cachen Dalälven #1 Bara 114 gömmor kvar

Ja, så var vi igång med denna PT. Blir nu här på bloggen lite sparsammare med ord ett tag. För den i Geocaching oinvigde ser det kanske lite konstigt ut och en fundering över varför vi stannat just där men som sagt vi har 115 ställen at stanna på och en PT är det enligt regelsystemet minst 161 meter mellan varje gömma. Så det blir mycket av och på Spydern

Nu kommer ett gäng foton från Powertrailen längs Dalälven under den första dagen

Dalälven är ju på sina håll en reglerad älv. Vi kom till ett ställe där det fanns en enklare typ av reglering. Men kraftbolaget Fortum har i vart fall

tänkt på "båtfolket" och har installerat en båttralla för att komma vidare efter älven vid denna fördämning.

Man kan väl tänka att Forums servicepersonal tröttnat på att laga denna tralla och för hand skrivit och illustrerat funktionen. Lysande initsiativ.
Allt behöver ju inte vara tryckta instruktioner utförda av någon ingenjör som förvaldlar enkelhet till någon typ av teknisk vetenskap som ingen förstår

I direkt anslutning till båttrallan fanns en fin lieten rastplats- Denna utnyttjade vi för lite lunch. Å ja, Malin även jag hade en burk sallad med mig. Men hade faktiskt planer på Trangakök för att kunna steka hamburgare. Det får bli en annan gång

Efter intagandet av lunchen fortsätter vi så jakten på 115 geocacher
Vi tar ett gäng bilder till efter Dalälven

Så hade dagen så sakterliga börjat gå över i kväll. Dags att ge upp cachandet för denna dag och leta upp det boende vi bokat.

[Hedemora Logi] ligger lite i utkanten av Hedemora i ett område med blandad bebyggelse. Här skulle vi tillbringa natten.

Efter vi burit i vår lilla packning var det dags för mat. Äte ute eller fixa något själva? Beslutet blev att åka till en matmarknad vi sett på vägen till boendet och köpa något smaskens. Bara sitta i lugn och ro, äta lite och ta en öl eller två .

Vi drar nattpyamasen över våra Spydrar innan matlagning och äta.
Rätt trött på folk som provsitter och lossaskör Spyder när dom tror att dom inte syns. Kanon och ha med det lilla kapellet. Vilken glädjedödare man är

Äter man ute på staden som ligger en bit bort blir det ingen öl
Vägrar köpeägg så äggen har jag haft med från hönsen hemma.
Var meningen som frukostägg men funkar på kvällen också

[Hedemora Logi] är ett boende av vandrarhemstyp. Ett ställe som jag gärna kommer tillbaka till. Är väl inte riktigt färdigrenoverat ännu, i vart fall inte utvändigt men inne i vår "lägenhet" sovrum med egen WC/Dusch och ett stort kök som delas med lägenheten bredvid. Vi hade turen att få allt för oss själva En mycket trevlig värdinna möter oss när vi kommer och visar oss runt i vårt boende. Man kände sig riktigt välkommen!

Roger hade inga större problem att finna sig till rätta efter ha kommit in i "vår" hall

Sovrum med kanonsängar, bra kuddar och lagom täcke. Lakarn och handdukar (2 storlekar) ingick lika så städning då vi lämnat.

Fräsch WC/Dusch där tvål och schampo ingick, till och med tandkrämen bjöd dom på!

Välutrustat rymligt kök där kaffe och the stod i skåpet och ingick i priset.
Gratis WIFI finns också! Allt detta för 700:-.
Hit kommer jag gärna tillbaka och det blir troligen rean till våren för Hedemora är ett mycket cachingtätt område med trevlig natur och mysiga vägar. Ja här blir det helt klart 5 Y för boendet.

Förutom framkörningen till Hedemora efter RV 70 blev det inte mycket åka Spyder denna dag. Första dagens PT-runda här ovan är på typ 3 mil fin asfalterad väg i direkt anslutning till Dalälven. Under första dagen hittade vi 64 cacher och bommande 3. Bra facit tycker jag.
Jag rekomenderar denna "avstickare" från RV 70 vid Hedemora även om Du inte cachar.

160917 Dag 2 på Hedemora PT

Efter frukost och en gratisdusch med ingående rengöringsmedel är det så dags att ge oss av på den kvarvarande delen av PowerTrailen utanför Hedemora. Vi var nu halvvägs fram till sista gömman med nummer 115.

Kartan hade redan vid planeringen talat om att resterande del skulle ske till stora delar efter grusväg. Men för oss är detta helt okey. Har inte hittat något ställe i instruktionsboken för Can Am Spyder att det är förbjudet att nyttja foronet på grusvägar. Undrar varför så många Spyderägare helt undviker denna typ av väg? Är ju så att man finner mycket fint, skoj och fantastiskt efter denna typ av vägar och det vill i vart fall inte jag missa under mina turer

Även denna dag bjöd på närhet till Dalälven även om det senare visade sig att turen skulle hålla en viss distans till älven men ge oss fina synintryck på lite avstånd.

Two Spyder was here.................

Japp, burken hittad och loggad
Här följer nu ett gäng bilder från dagen................

Jippi! Grusväg

Vad är en spik i foton när man kan ha en hel stubbe?

Soppatorsk i motorsågen?

Skall inte ätas

Turens bästa gömma! Gillar kreativa CO!
GPSen nollar men ingen burk. Så ser vi en upplindad fiskelina på ett par grenar. Lösgör denna fiskelinan då denna inte riktigt hör hemma i denna miljö. Cachen heter "Älgjakt" och vad händer när vi släpper linan?

Ner från ett träd en bit från där vi står kommer ja just det, en älg innehållande burk och loggremsa. Sådant här gör en riktigt glad. Inte bara en burk under en sten eller hängande i en gran! Blev favvopoäng till CO.

Trots att det tydligt skyltades för solande pangbrud lyckades Roger inte hinna henne så han fick grisa till det lite innan gömman uppdagade sig och loggning kunde genomföras.

Nu var vi nära slutet på denna PT. Vi passerar över Dalälven för att söka efter de sju sista gömmorna. Riktigt nöjd med slutresultatet. Bara 8 bommar av 115 försök. Jätte tack till CO för denna PT

Vi hade träffat CO under gårdagen och fått ett tips på varför vi bommade det tredje pusslet första dagen. Åkte tillbaka och Roger försökte göra sig osynlig för belisterna vid letandet. Men tyvärr så hitta vi den inte. Kanske är borta eller så hade vi fel uträkning av korrdinaterna från pusselläggningen. Får kanske reklamera denna lösning till DonKan som är vår pusslare

PT dag 2 var på dryga 2 mil men tog oss nästan 5 timmar att genomföra.

En bekräftelse på våran njutning att leta cacher får man när jag tittar på en del av min egen cachingkarta. Dom tråkiga gröna symbolerna har ändrats till gula glada gubbar! Turen gav 107 stycken

Nu var det dags att starta de 2 timmarnas tur mot hemmet.

Men vi hade inte riktigt fått nog så det blev lite mer letande och loggande på vägen hem. Jag saknade nämligen några stycken loggar för att totalt nå upp till 900 hittade.

Se där ja, ett 47 ton tungt ånglok mitt i ingen stans och givetvis med en gömma. Detta blev logg 898 för mig och det saknade två fixades innan jag var hemma igen. Grattis till mig för 900 hittade

Denna resa blev ett helt nytt sätt att nyttja våra Can Am Spyder.
Man behöver inte alltid fläska iväg 100 mil en helg för att få njuta av åka och vår vackra natur. Denna typ av kombinerad geocaching och Spyderåka kommer i vart fall jag göra om många gånger fram över.
Det finns mängder med PT´s i Sverige och flera är som denna "Dalälven" vid Hedemora utlagda efter vägar som har något att visa oss.

Givetvis blir det full pott för denna helg. Från början var det tänkt en
4-dagars ner till och runt på Öland men det får bli en annan gång.
Jag ångrar inte detta byte av resa för Öland ligger ju förankrat och säkert där det ligger och väntar på mitt besök.................


<top>

 

<<< Föregående --- Nästa >>>

 

 

Mina turer >>>>
 

Planerade turer >>
Annat år >>>>
2016 Start >>>>

 

September

160916 Dag 1
PT Hedemora

160917 Dag 2
PT Hedemora

 

 

 

 

 Copyright SPYDERRIDE.SE / Kontakt: spyderride@gmail.com