Mina turer

Turer i projekt

Att äga Spyder

Om bloggen

Startsidan

Geocaching

Can Am Spyder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

160521 Lättviktsmotors Spyder RideOut

Så var dagen kommen för årets höjdpunkt. Dags för säsongens Spyder RideOut. Åter igen stod [Lättviktsmotor] som värdar och som vanligt i stor stil.
Blev uppstigning i tidig morgon stund för vi hade en första träffpunkt redan klockan 07.00. Här visste vi att två andra Spyder skulle vara men kanske

inte helt otippat nu mera (om det inte regnar ) fanns även Tommy E med sin Spyder F3 på plats. Riktigt skoj att träffa Tommy igen. Var ett tag sedan då vi nu inte hittat något tidigt våralternativ till Elsas i Norberg ännu.

Skall svänga ut på vägen från samlingsplatsen och möts av denna skylt. Kan väl ändå inte gälla mig fast jag ifag har släpet med mig?
Släpet ja, idag hade det en uppgift och var inte bara med för att jag har och kan dra ett släp efter min Spyder. Hade en hel del vertyg, startkablar, ståltråd och silvertejp med för rykten hade sagt att en viss Stekare skulle vara med på dagens RideOut så om olyckan skulle vara framme igen så var vi i år bättre rustade än förra året

Från

Från vår första samling i utkannten av Enköping tog vi väg Lv 263 mot vår andra samling i Knivsta. Här visste vi på förhand att vi skulle hämta upp två Spyder till. Glädjande nog fanns ytterligare två på plats för

vidare färd längs Rv 77 mot Rimbo för tankning och vidare till starten i Norrtälje hos Lättviktsmotor. Ganska så punktligt, (missade tiden med typ fyra minuter) svänger vi in på gården 09.04 parkerar för mingel och frukostmacka med fika. Imponerande med den Spyderfylda parkeringen och fler kom.........

Mingel var det ja! Magnus, "lillchefen" för Lättviktsmotor Johan och dagens ruttchef Roger tar ett snack om dagens upplägg innan det blir dags för RideOutens storchef Kjelle (OPS! glömde ta bild på Kjelle )

Efter det att Kjelle hade hälsat alla välkomna lämnar han över till ruttchefen Roger som förklarar en del om säkerhet och körning i grupp.
I år hoppas vi på att slippa vissa sammanstötningar (eller hur Magnus?)

Tyvärr kommer några ganska så sent så redan vid uppställningen för start ligger vi lite efter tidschemat. Tyvärr har vi från lunchstället i sista minuten blivit informerade om att vi måste vara på plats minst 45 minuter tidigare än vad som var planen i början så tyvärr blev det lite stressigt med körningen på förmiddagen och mindre rast/mingel än vad som var tänkt.

Är en riktigt maffig syn med 35 Spyder och dryga 40 personer på ett led!

Men vid 10.15 är vi på rull och med den tidigarelagda lunchen har vi således redan nu tappat en timma mot planerat. Men vi har varit ute för värre grejer så detta skulle säkert gå lysande även denna gång

Finns väl bara ett ord och det kan upprepas många gånger!
MAFFIGT med 35 Spyder på led

Det blir ett planerat stopp vid Knutby Kyrka. Här var det meningen att kunna provköra Spyder RT och två olika modeller av Spyder F3. Nu fick vi tänka om så stoppet blev till en bensträckare och lite snabbt mingel.

Vidare mot lunchen. Snabb koll i backspegeln och där längst bak i kön ser jag "svanschefen" Magnus hans silver RT med det vita släpet så alla är med i kön bakom mig och DonKan.

Framför är det en väl sammanhållet led och i horisonten ser jag Roger och Malin med den röda trailern efter deras RT. Alla med! Skönt att vi inte tappat någon då vi nu är nära lunchstället i Österbybruk.

Nu skall vi äta lunch på Österbybruks Herrgård´s [Gammel Thammens]

Parkeringen utanför töms ganska snart på hungriga Spyderåkare som går

in och sätter sig till bords. För att göra det lite enklare har alla deltagare haft två matalternativ vid anmälan. Kött eller fisk Trots att vi bara missade kockens önskade ankomsttid med typ fem minuter blir det en stund till samvaro innan maten börjar komma ut från köket. Helt okey mat men eftersnacket gör nog gällande att dom som valt fisk (lax) var lunchens vinnare. Själv hade jag valt kött och tycker det var okey.

Efter maten blev det mera mingel. Är ju en viktig del i ett sådant här event. Gå runt och småtjata med folk man känner och inte känner.

Nu fanns också tid för provkörning av Lättviktsmotors demomaskiner.
En chans många tog så denna dag brummade det en hel del i Österbybruk. Men vi skulle vidare. Ytterligare en tid att passa

Tycker själv att vi lyckats rätt så bra med vägvalet och höll oss nästan uteslutande på de mindre vägarna. Alltså sådana vägar som på kartan saknar vägnummer Vackert är det också så här års med blommande rapsfält och dom där gula blommorna i dikeskanten vad dom nu heter

Blir ett stopp till med bensträckare och prat.

Nu började vi närma oss slutmålet för dagen. Riktigt imponerad hur bra det

nu på slutet gick att hålla ihop ledet med alla Spyder. Fanns ju flera som aldrig provat på detta med kollonkörning. Men man lär sig fort så nu gick det galant fram mot vår avslutningsfika.

Är ganska så säker på att denna historiska plats aldrig har haft besök av så många Spydrar.
Vi hade nu stannat vid Gammla Uppsala och [Uppsala högar]

Då vi efter fikat skulle skiljas för dagen passade "lillchefen" Johan på att dela ut en "goddiebag" till alla deltagare. Tack för det Lättviktsmotor. Kommer bära tröjan med stolthet och tacksamhet fram över

Fika och jättemacka intogs på [Odinsborg]
Nu började deltagarna droppa av en efter en. Hoppas att alla var nöjda med dagen och att vi ses nästa år igen på en Lättviktmotor RideOut!

Jag vill framföra mitt och säkert alla deltagares tack till [Lättviktsmotor], Kjelle T, Peter L och Johan B. Utan Er skulle det aldrig funka att få ihop en sådan här RideOut. Ni gör det helt själva och konstigt nog helt utan stöd (förutom reflexband) från agenten BRP (länken till dom får du leta reda på själv ) Ni bjuder på frukost, lunch och avslutningsfika med goddiebag.
Hoppas alla förstår vilket kanonföretag Lättviktsmotor är och att Ni har detta i åtanke när det är dags för Spyderservice, köp och reservdelar.
Dom bjuder verkligen till för att vi Spyderälskare skall trivas tillsammans!

Tack alla för 2016 års RideOut!

Tack för den informationen

Men riktigt slut på dagen var det inte för några av oss
Johan B stannade som siste man på parkeringen för att se att alla kom iväg hemåt. Vi tog där efter hand om Johan och Roger gav en väginstruktion mitt i Uppsalatrafiken om hur Johan på smidigaste sätt skulle hitta tillbaka till Norrtälje

Jag, DonKan och Magnus var hembjuda till Roger och Malin på provkörning av deras nyinköpta jättegrill. Den funkade kanon och lvererade smarriga burgare och godiskorvar. Vad är en Spyderdag utan en hamburgare?
Givetvis blev det en hel del surr och summering av dagen och Roger och

jag kunde konstatera att vi hade bra mycket bättre väder idag än när vi provkörde rutten för en månad sedan

Med trinda magar var det så dags att lämna våra vänner i Uppsala för hemfärd. Blev en riktigt fin färd på tidiga kvällen. Solen visade sig om än i nedan men den finns!

Rutten vi åkte blev typ 20 härliga mil på mestadels små fina vägar.

Så kom då söndagen. Magnus vaknade till ute i stugan och vi åt frukost tillsammans innan han packade ihop och begav sig de 30 milen hem.
Du är KUNG Magnus! Att köra 100 mil för att få vara med på Spyder RideOut är beundransvärt. Men jag vet att du gärna gör det igen när vi har så trevligt ihop med andra Spyder´s. Ses till Mälaren Runt ingen.

När Magnus rundar soptunnan på sin väg hemåt återvänder vardagen för mig och nu är det hela 6 dagar kvar till det är dags att på nytt köra Spyder. Denna gång Västmanland Runt

Magnus hade en sprilland ny hjälmkamera och han lyckades fånga dagen.

Här finns filen >>>

 

<top>

 

<<< Föregående --- Nästa >>>

 

 

Mina turer >>>>
 

Planerade turer >>
Annat år >>>>
2016 Start >>>>

 

Maj

160521
Spyder RideOut

 

 

 

 

 Copyright SPYDERRIDE.SE / Kontakt: spyderride@gmail.com